ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
H «Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» άνοιξε τον Μάρτιο του 2015 κοντά στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στον χώρο ενός παλιού συνεργείου αυτοκινήτων. Εστιατόριο-wine bar με διακόσμηση που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε εναλλακτική γκαλερί και …βιομηχανική εγκατάσταση – πολλά από τα σίδερα που υπήρχαν εδώ από την προηγούμενη χρήση του καταστήματος βρήκαν τη θέση τους στη διακόσμηση. Μωσαϊκά, μαρμάρινα τραπέζια, arty κατασκευές με λαμαρίνες και σιδεριές, μια παλιά φωτογραφία του Σκαρίμπα, η ξύλινη εικόνα του Αγιου Ευφρόσυνου, προστάτη αγίου των μαγείρων, και στην οροφή οι ιδιαίτεροι μπρούτζινοι πολυέλαιοι από το σπίτι του Τίτο. Γιατί κάθε πρωτοποριακή νότα στη διακόσμηση της «Φάμπρικας» «παντρεύεται» άψογα με σωστή δόση νοσταλγίας.
Τα εδέσματα του παρασκευάζονται από εκλεκτές πρώτες ύλες που σερβίρονται μετά από την λιγότερο δυνατή τεχνική επεξεργασία.
Τοπικά και, όπου αυτό είναι εφικτό, βιολογικά προϊόντα μαγειρεύονται με φρέσκα μυρωδικά, ανθό αλατιού Μάνης με αντίστοιχα επιλεγμένα μπαχαρικά, μηλόξυδο παλαιωμένο και χειροποίητους ζωμούς λαχανικών και κρεάτων. Ατού του και τα επιλεγμένα τυριά από όλη την Ελλάδα, παρασκευασμένα από έμπειρους τυροκόμους και ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα μοναδικό ποτήρι κρασί.
Στην ανοιχτή κουζίνα μαγειρεύει ο Γιώργος Γκάτσος ενώ το wine list επιμελείται η γνωστή οινολόγος Αθηνά Τσιώλη.