ATHINA TSOLI

ΑΘΗΝΑ ΤΣΩΛΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρώτες σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε για να γνωρίσει και να σπουδάσει το κρασί στo Bordeaux της Γαλλίας. Αυτό που χρειαζόταν μετά ήταν να μεταβληθεί η γνώση σε εμπειρία και αποφεύγοντας τον εγκλεισμό σε ασφαλείς επιλογές, προχώρησε σε συνεχόμενους τρύγους από την Βουργουνδία, Marlborough (NZ), Napa Valley, Mendoza (Argentina) μέχρι την Campania Ιταλίας.

Σήμερα αναζητώντας το παλιό αμπέλι, τις γηγενείς ποικιλίες, αυτές που ενσωματώνουν τα ιδιαίτερα αρωματικά και γενετικά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου, υποστηρίζει συμβουλευτικά μικρούς παραγωγούς που έχουν να δώσουν ένα στίγμα αυθεντικής ύπαρξης κάνοντας τη συνεργασία μαζί τους μια απολαυστική και πολύτιμη εμπειρία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε το 1966 στη Χαλκίδα και σπούδασε Θεολογία στο Βελιγράδι. Άρχισε από πολύ μικρός να ασχολείται με τη μαγειρική -σαν μύστης της καλής ζωής –κυνηγούσε να την καταστήσει ξεχωριστή μέσα του και να την αγαπήσει. Η ματιά του, παραμένει βαθιά επηρεασμένη από την Μυστική Θεολογία της Ανατολικής Εκκλησίας και τους Πατέρες και η ουσία της ύπαρξης συνοψίζεται στην φράση ‘Μία στιγμή απόλαυσης είναι μία στιγμή σύνδεσης με την αγάπη για ζωή’.

Το 2002 άνοιξε στην Θεσσαλονίκη το εστιατόριο ‘Νεγροπόντε’ στην περιοχή Λαδάδικα και το 2012 στην Σερβία το PROJECT 72, για να ακολουθήσει το 2014 πια στην Αθήνα με την σύντροφό του και Οινολόγο Αθηνά Τσώλη, η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου. Η οργάνωσή του έγινε με στοιχεία από τις ανάγκες του σήμερα και τις δικές του προσωπικές εμμονές–σύνδεση με ότι είναι αληθινό, με τον ενθουσιασμό που έχει η απόλαυση, η εμπειρία του μοιράσματος και η περιέργεια για το καινούριο.

GIORGOS GATSOS
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ANASTASIA VASILEIOU

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Αναστασία Βασιλείου βρίσκεται απο φέτος στο τιμόνι της κουζίνας του Ευφρόσυνου, δίπλα στον Γιώργο Γκάτσο, τον εμπνευστή και δημιουργό της Φαμπρικας.
Μετά από πέντε χρόνια μύησης στην μαγειρική φιλοσοφία και το στιλ που μας εχει συνηθίσει ο Γκάτσος, η ίδια ανήκει στην κατηγορία των μαγειρων που αγαπούν την Έλληνικη παραδοσιακή κουζίνα, απο τα υλικά μεχρι τον τρόπο μαγειρέματος. Εκείνη την κουζινα που όλες οι πρώτες ύλες έρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και διατηρει μια σύνδεση με τις ρίζες μας, σε μια πιο ντελικατη εκδοχή της. Η Αναστασία παροτι νεαρη, κουβαλαει μια μεγαλη εμπειρια απο τα μαγαζια του Βολου, τοπου καταγωγης της, ξέρει όσο λίγοι το αλευρι και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το ψωμι.,τις πίτες κια τα χειροποίτητα ζυμαρικά όπως οι χαρακτηριστικής βαρένιες της Φάμπρικας.Την χαρακτηριζει μια αισθησια στον τροπο που δένει τους νόστιμους και καθαρούς ζώμους της, που φτιάχνει τις γευστικές σάλτσες για τον Ζακυνθινό Καγιανά και τα όσπρια του νταβά και γενικότερα εχει προσφέρει μια αισθηση δημιουργικότητας σε πιάτα της Φαμπρικας που πατάνε βαθια στην παράδοση από σπουδαίες τοπικές κουζινες. Καθε καινουργιο επιδόρπιο περναει πάντα απο τα χέρια της.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Αν και δυνατό χαρτί της «Φάμπρικας» είναι το κρέας και το άψογο μαγείρεμα του,  η σχέση του Γιώργου Γκάτσου με τη μαγειρική, ξεκίνησε από τη θάλασσα, από τα φαγητά που μαγείρευε στο καϊκι ο ψαράς πατέρας του. Ο Γιώργος Γκάτσος, με σπουδές θεολογίας στο Βελιγράδι, μαγειρική θητεία δίπλα σε αγειορίτες μοναχούς και αγάπη για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, δουλεύει επαγγελματικά στην εστίαση από τα 25 του χρόνια, μαγειρεύοντας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σερβία.

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 17:00 – 23:00 τελευταία παραγγελία

Τρίτη και Τετάρτη: κλειστά

Πέμπτη: 17:00 – 23:00 τελευταία παραγγελία

Παρασκευή: 16:00 – 23:00 τελευταία παραγγελία

Σάββατο: 14:00 – 23:00 τελευταία παραγγελία

Κυριακή: 14:00 – 21:00 τελευταία παραγγελία

Κρατήσεις

(+30) 210 9246354

Διεύθυνση

34 Anastasio Zini St. & 27 Androutsou St.

Koukaki, Athens – Greece

Get directions

Μέθοδοι Πληρωμής

VISA, MasterCard

Παροχές

WIFI, Wine List, Paid parking, Child seats

Newsletter

Opening hours

Monday  17:00- 23:00 last order

Tuesday and Wednesday: closed

Thursday: 17:00-23:00 last order

Friday 16:00-23:00 last order

Saturday 14:00-23:00 last order

Sunday 14:00-21:00 last order

Reservations

(+30) 210 9246354

Address

34 Anastasio Zini St. & 27 Androutsou St.

Koukaki, Athens – Greece

Get directions

Payment Methods

VISA, MasterCard

Amenities

WIFI, Wine List, Paid parking, Child seats

Newsletter